diumenge, 16 de novembre del 2008

QUI SOM

La Coordinadora per a la defensa del Camí de Cavalls es constitueix l’any 1996, amb el suport de més de 90 associacions, per donar resposta a la demanda social de salvaguardar l’herència dels nostres avantpassats.

A partir dels anys noranta, és quan podríem dir que apareixen els primers conflictes seriosos per seguir emprant lliurement el CCA. Alguns particulars afectats pel traçat tradicional del camí, tanquen algunes barreres, pareden qualque portell i posen obstacles als habituals excursionistes i usuaris per passar pel camí. I tot açò, a més, amb el consentiment o desenteniment de les administracions de dretes que no fan res per garantir l’ús públic i lliure de l’immemorial CCA.

La coordinadora ha duit a terme intenses campanyes de sensibilització, manifestacions, xerrades, festivals, exposicions i més de 50 excursions (amb una mitjana de 400 participants) per reivindicar el dret del poble a seguir emprant l’antic Camí de Cavalls.

A l'excursió més coneguda i participativa, més de 700 persones a peu i vint cavalls vam recórrer -durant un dia- 18 kms defensant l'ús públic del camí. Sens dubte un èxit social i molt característic del sentiment dels menorquins amb l'antic camí.

S’ha aconseguit: la Llei (any 2000), la delimitació (any 2002), el pla especial (any 2003) i l’expropiació de pas (any 2008).

Actualment s'estan netejant alguns trams que s'havien anant tapant i fitant tot el seu recorregut.

Des de aquí, volem agraïr a tots els qui amb el seu esforç, han contribuit a salvaguardar la titularitat pública d'aquest camí.