dijous, 18 de febrer del 2010

GR 223


Finalment, el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí conjuntament amb el Consell Insular de Menorca, estan senyalitzant el recorregut del Camí de Cavalls com a GR223 (Gran Recorregut 223) amb unes plaquetes vermelles afegides a les fites.
Així, el Camí de Cavalls és el primer camí històric que entra a formar part de la "Xarxa de Camins Naturals d'Espanya".


PROPOSTA PERIODÍSTICA

A la presentació que es va fer a La Vall, noltros hi érem, un periodista (no direm noms) va demanar insistentment sobre quins llocs hi havia per dormir. Altres periodistes, també s'hi van afegir a demanar per una questió que no tenia res a veure amb la presentació del tema.
Davant la insistència d'aquests, el conseller va dir, simplement, que si hi havia alguna proposta s'estudiaria.
Però, curiosament un diari darrera un altre, han llançat la falsa notícia que el Consell Insular demanarà als Llocs que els excursionistes hi puguin dormir. AL·LUCINANT!!

Açò, és totalment fals. Aquestes declaracions no es van fer.

Podríem discutir, de la necessitat o no, de que hi hagi més llocs per a dormir durant el recorregut. Però no val la pena. No creim que molts propietaris s'hi apuntin a aquesta proposta periodística.
Podem xerrar, de quin interès hi ha en crear falses notícies i de crear confusió i mal ambient amb un tema que ha duit tanta polémica. En deuen voler més aquests dels diaris...

PERÒ ENS SEMBLA MÉS IMPORTANT RECORDAR LA LLUITA QUE HEM FET PER ACONSEGUIR EL CAMÍ DE CAVALLS.
DURANT MÉS DE 14 ANYS HEM LLUITAT PER PODER CAMINAR PELS LLOCS DE SEMPRE, PER PODER TRANSITAR LLIUREMENT, PER PODER VIURE I DISFRUTAR DE LA NATURA SIMPLEMENT. I DORMIR O NO... AQUÍ ON PUGUEM.

Prest estarà tot net i senyalitzat, hi falta poc...

5 comentaris:

Nacho Martin ha dit...

Enhorabuena...

Pero me intrigan estas placas, ya que el camino todavia no esta homologado, y para estar homologado tiene que ir un tecnico en creacion de senderos de la Federacion de Montaña para realizar los informes de pre-homologacion y de Homologacion, sencillamente, Increible....

Nacho Martin
Tecnico en creacion de senderos de FEDME

Nacho Martin

CAMÍ DE CAVALLS ha dit...

Enhorabona... depèn!

El fet, és que simplement hem informat que el Camí de Cavalls s'està marcant com a GR223.

A algú li semblarà bé i d'altres trobaran que no fa falta tanta propaganda, que ja marcat com a Camí de Cavalls en teníem prou.

D'altra banda, suposam que si s'està marcant deu ser amb un bon assesorament.

Unknown ha dit...

Hombre, no crec que es gastin es doblers posant plaquetes si no ho poden fer. Seria molt fort.
Ho deuen tenir sol·licitat i més que estudiat per fer-ho.
A Mallorca els GR221 i GR222, tot i estar homologats, estan pitjor:
alguns trams que no estan acabats ni marcats, trams tancats que no es pot passar perquè són privats...
Aquí està molt més bé.

Jeroni Garcimartín ha dit...

Senyualitzar-lo com GR només portarà problemes i limitacions. Les federacions es pareixen a la la ESGAE. La gestió dels PRs i GRs es desastrosa, no tenen capacitat y el sistema de senyalització Francés és molt dolent. No té sentit que les institucions utilitzen un sistema tant deficient controlat per les federacions que no tente capacitat i que només fan que fiscalitzar i fer-se la foto.
jeroni

CAMÍ DE CAVALLS ha dit...

La sort és que el Cámí de Cavalls ja el tenim fitat com a tal.
Les marques de GR és un afegitó al que ja tenim.

Per cert, que ens han informat que un técnic de FEDME està fent la pre-homologació visitant tot el recorregut, des de fa setmanes.