diumenge, 27 de setembre del 2009

CANVIS DE TRAÇAT DEL CAMÍ DE CAVALLS ?

Foto: canvi de traçat perillós a San Jordi

Durant aquests darrers dos anys, davant l’oferiment del Consell Insular de Menorca (CIMe) als propietaris afectats, la coordinadora hem participat activament en les propostes de “canvis de traçat” del Camí de Cavalls.
Aquestes propostes s’havien d’ajustar a diferents motius com: evitar el pas per terres de conreu, de bestiar, a prop de les cases de lloc o protegir espais dunars.
Des de la coordinadora, hem visitat totes aquestes propostes i s’han acceptat alguns canvis que complien aquestes característiques i semblaven raonables per intentar desbloquejar un conflicte que fa massa anys que dura.
Sobretot, si tenim en compte que aquests canvis de traçat bàsicament implicaven passar una o dues tanques o uns quants metres més enfora del traçat original, aprovat i expropiat.
És a dir, que només ens desviàvem uns centenars de metres per anar a reprendre el camí marcat. No havíem de perdre bàsicament el traçat original i tampoc no havíem de traslladar-nos al “Sendero del Litoral” que ens intentaven encolomar.
Ara bé, nosaltres també vam constatar que alguns canvis implicaven una mica de risc i s’havien d’adaptar i fer transitables. Aquesta va ser la nostra principal condició.
Actualment, ens trobam, però, que diversos punts no compleixen aquet requisit i són un perill per a caminants, bicicletes i cavalls. Per tant, la coordinadora, com ja ho havia advertit al CIMe abans de l’estiu, vigilarà perquè açò es compleixi.
Sobretot al lloc de Sant Jordi i a s’Hort des Lleó. Curiosament, aquest darrer va demanar que el camí, original i de terra, en tost de passar a 100 m. de les cases, passés per l’altra banda (a uns 300 m. de les cases) damunt unes tanques que se sembren i amb bestiar. Qui ho entén?