dilluns, 16 de febrer de 2009

15/02/2009 Excursió de Binimel·là a Tirant

A l’excursió d’avui de Binimel·là a Tirant han participat 235 persones i dos genets a cavall.
Al començament de l’excursió, Joves de Menorca per la Defensa del Territori han xerrat una mica per reivindicar el PIC: Pla Insular de la Costa com a solució unitària pels problemes que es deriven de la manca d'ordre en tota la costa menorquina.
Tot seguit s’ha començat a caminar pel Camí de Cavalls seguint el camí (actualment ja marcat amb fites tot aquest recorregut) cap a Cala Mica, Cavalleria, Santa Teresa on hi ha un petit canvi de traçat:
-conjuntament amb el CIMe es va aprovar la proposta de no passar al costat de les cases de Santa Teresa, per fer-ho un poc més enfora, ben devora les excavacions arqueològiques de Sa Nitja.
Tot seguint després el camí cap a Binidonaire, Binidonairet i les basses de Lluriac (devora Tirant) s’ha finalitzat l’excursió i els autocars ens han tornar a l’entrada de Binimel·là.
Comentar que a Binidonaire, també hi ha un canvi de traçat. En tost de passar per un petit turó, es va demanar per passar devora la mar per un viarany costaner. La coordinadora va acceptar aquest canvi, però ja ha advertit al CIMe que el terreny és molt fràgil i amb les pluges s’erosiona, es desfà i es trenca ocasionant dificultats per passar amb perill de caure cap a la mar (amb penya-segats de fins a 12 metres). Amb el cas de que no pugui ser possible adequar aquest viarany o amb el cas de que es produeixin més despreniments de terra que desfacin el viarany per passar i posin en perill el pas d’excursionistes, la coordinadora ja va avisar de que anul·laria aquest canvi de traçat per tornar a passar pel camí que es va expropiar en el seu dia i que passa més amunt.
Al final ha fet un bon dia i el sol ens ha acompanyat tot el temps.
Fins la pròxima.