diumenge, 16 de novembre del 2008

16/11/2008 Excursió d'Addaia a Favàritx


El pas obert a s’Hort des Lleó. Un dia històric.
530 persones, 2 cavalls i 8 bicicletes a l’excursió d’avui de 9,310 kms


Finalment, el canvi de traçat aprovat a s’Hort des Lleó, ha estat condicionat pel CIMe a través de TRAGSA i ja s’ha pogut emprar.
Un poc abans d’arribar a les cases de s’Hort des Lleó, el nou traçat es desvia a l’esquerra per un caminet fins a arribar a un portell que dóna accés a una baixada cap a la mar, amb unes vistes espectaculars, seguint per dues tanques (des d’on es veu perfectament la casa de s’Hort des Lleó) que se sembren fins a arribar una altra vegada al traçat original del Camí de Cavalls.

Ja a la sortida de s’Hort des Lleó, al famós portell que, des de fa prop de 20 anys, el propietari va fer desaparèixer convertint-lo amb una nova paret, s’ha condicionat un nou portell amb barrera provisional, a un costat, perquè pugui passar tothom, així com reclamava la Coordinadora.

Hem seguit el camí passant per ses Salines, amb unes vistes molt polides d’aigua i vegetació, i molt de fang que ens ha fet passar diversos trams en fila índia a causa de la gran quantitat d’aigua que hi havia.

Després, passant pel lloc d’Addaia i abans d’arribar a la mitgera amb Mongofre Nou, hem passat per un petit pont de llenya que salva un petit torrent una mica desbordat d’aigua, i que ha dissenyat TRAGSA a instàncies del CIMe.

Seguint el traçat del Camí de Cavalls, hem passat pel camí vell d’anar a Mongofre fins a arribar a un petit canvi de traçat dins Mongofre, que rodeja una punta de diverses tanques.

Tot seguit, hem passat dos torrents més fins a arribar a la mitgera de Mongofre Nou amb Mongofre Vell.

Després, hem caminat fins a arribar a Cala en Caldes, a on s’havia de desparedar un portell, que no ha fet falta perquè el CIMe ja el tenia obert i amb una barrera provisional.

Ja pujant Cala en Caldes, hem arribat a la sortida del lloc de Capifort, devora la carretera de Favàritx.

Els excursionistes hem seguit a peu per la carretera de Favàritx uns 400 m. (aquí coincideix amb el Camí de Cavalls un tram) fins al pre-accés de la bateria de Favàritx, on els autocars ens esperaven.

Aquest aparcament de 10 autocars al pre-accés de la bateria de Favàritx ha estat possible gràcies al permís concedit per la Subdelegació de Defensa a Palma de Mallorca, per a aquest dia en concret.

La Coordinadora celebra amb gran èxit el pas per s’Hort de Lleó (després de tanta d’anys tancat) i el desenvolupament d’aquesta excursió, amb el comportament cívic i respectuós –com sempre- dels excursionistes, que només volem disfrutar del medi ambient.
Avui, a més, amb un dia fantàstic després de tant de ploure.

3 comentaris:

www.TiagoBTT.com ha dit...

Si algú vol veure es camí fet aquest diumenge sobre Google Earth, només ha de pulsar aquí

També hi ha fotos i més informació a www.TiagoBTT.com o www.esdarrerquetanqui.com

Anònim ha dit...

Una excursió molt polida i ben organitzada.
Amb gent de totes les edats que s'estima Menorca.
Val la pena aprofitar moments com aquest que ens oferiu.
Gràcies

Jan

Anònim ha dit...

Enhorabona. El Camí de Cavalls ja és obert gràcies al vostre esforç i constància. Passar per s'Hort des Lleó ha estat ja la guinda al pastís que us mereixeu. Gràcies i endavant