dilluns, 16 de març del 2009

16/03/2009 De Binimel·là als Alocs


A l’excursió de Binimel·là als Alocs han participat un total de 234 persones, 4 d’elles a cavall.
La trobada ha estat a Binimel·là i hem seguit pel Camí de Cavalls passant per Cala Pregonda, Cala Barril, Cala en Calderer, Cala Moragues i Els Alocs a on s’ha dinat, per després pujar fins a Binidelfà a on ens esperaven els autocars.
En començar l’excursió i just després de la platja de Binimel·là els cavalls han trobat un impediment per passar ja que hi havia un roca d’enormes dimensions que obstaculitzava el pas cap a Cala Pregonda i s’ha tingut que desparedar un mica la paret seca per poder passar
A Cala Barril hi ha hagut la primera pujada difícil, però un cop feta i descansats, hem pogut gaudir d’unes vistes esplèndides a una bona altura, amb les illes Bledes i des Coloms de fons.
Un cop arribats a Cala en Calderer, ha tocat la segona i potent pujada en direcció cap a Son Ermità, que a més d’un li ha costat una mica arribar.
Arribant als Alocs, un cavall no ha pogut botar bé una síquia d’un torrent i ha caigut damunt d’unes mates. La coordinadora havia avisat que s’havia de fer una petita rampa i la resposta va ésser que posarien uns taulons en forma de pont. Encara esperam. Sort que el cavall no s’ha fet mal.
A part, el dia ha estat fantàstic, fins i tot ha fet calor i una mica de vent molt bo per caminar. Hem pogut xalar i viure un bon ambient amb tots els excursionistes que han volgut participar d’aquesta excursió pendent de fer des de l’any 1998, en que el jutge va posar mesures cautelars a quatre finques del nord de l’illa, i que ara després de 11 anys s’ha pogut fer.
El mes que ve es farà l’excursió dels Alocs fins a Cala Morell, passant per La Vall on també esteia pendent i així, es finalitzarà la “Volta a s’illa per etapes pel Camí de Cavalls” que va començar l’any 1997 i es va haver d’interrompre el 1998.
FOTOS D’AVUI: Al muntatge de les fotos d’aquesta excursió, n’hi ha 13 cedides per en Pacífic Camps.